Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Project deel 2 “Oevers van het Veerse Meer”

Muraltmuurtjes aan de oevers van het Veerse meer in beeld gebracht

Op zaterdag 24 september vindt de feestelijke start plaats van de foto-expositie van de muraltmuurtjes aan de oevers van het Veerse meer met Nico Out als ceremoniemeester. Tot 24 december zijn in Herberg de Griffioen in Wolphaartsdijk foto’s van cursisten van fotograaf Anda van Riet te zien van deze bijzondere betonnen systeemelementen op de kruin van de dijken langs het Veerse meer.

De expositie wordt georganiseerd door Stichting Pluim, een creatieve groep mensen die natuur, kunst en wetenschap bijeen wil brengen. Er wordt op verschillende manieren aandacht aan de Muralt muurtjes besteed.

– Op zaterdag 17 september en zaterdag 1 oktober om 10.00 uur zijn er 2 wandelingen langs de Muraltmuurtjes, met deskundige uitleg over de geschiedenis van deze bijzondere rijksmonumenten. De start is bij het restaurant Meerkoet in Wolphaartsdijk, opgave: a.vannoot@kpnplanet.nl

– Op woensdag 5 oktober van 14.00-16.00 is er een buiten-schilderworkshop voor volwassenen door kunstenaar Marlou Pluijmaekers. Eigen materiaal meenemen en opgave via marloupl@zeelandnet.nl.

-tenslotte is er een milieu educatief lesprogramma en speurtocht over de muraltmuurtjes o.l.v. twee plaatselijke gidsen aan de basisscholen Johannes Calvijn en Samenspel.

Irene de Muralt, achterkleindochter van de grondlegger van de muurtjes en schrijfster van “Hoge hakken breken ook in klei” is aanwezig bij de opening van de expositie op 24 september om 15.00 uur. Nico Out spreekt met respectievelijk  Irene de  Muralt, Marlou Pluijmaekers en fotograaf Anda van Riet over de expositie en de geschiedenis van de muraltmuurtjes. 

Feestelijke omlijsting: muziekduo Agnes en Martin.

Plaats: Herberg de Griffioen, Oostkerkestraat 24 Wolphaartsdijk. De expositie is dagelijks open van 11.00 tot 19.00, behalve op zondag. Voor meer informatie: www.stichtingpluim.nl,  Facebook: https://www.facebook.com/stichtingpluim/ of  stichtingpluim@gmail.com.

Iedereen welkom!

Volg ons ook op Instagram voor onze actuele activiteiten!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.