Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Muralmuurtjes in beeld gebracht!

Stichting Pluim en inwoners van Wolphaartsdijk zetten de Muraltmuurtjes aan de oevers van het Veerse meer in de spotlights

Afgelopen 24 september vond de feestelijke en drukbezochte start plaats, van het project en de foto-expositie de Muraltmuurtjes aan de oevers van het Veerse meer, met Nico Out als bevlogen ceremoniemeester.  Irene de Muralt, achterkleindochter van de grondlegger van de muurtjes en schrijfster van “Hoge hakken breken ook in klei” was aanwezig bij de opening en vertelde bevlogen over haar opa. 

Tot 24 december zijn in Herberg de Griffioen in Wolphaartsdijk (Oostkerkestraat 24) foto’s van cursisten van fotograaf Anda van Riet te zien van deze bijzondere betonnen systeemelementen op de kruin van de dijken langs het Veerse meer.  De expositie is dagelijks open van 11.00 tot 19.00, behalve op zondag. 

Het project over de Muraltmuurtjes bestaat uit verschillende activiteiten. Voor leerlingen van de basisscholen Johannes Calvijn en Samenspel was er een milieu educatief lesprogramma en een speurtocht o.l.v. twee plaatselijke gidsen. 

Voor wandelliefhebbers waren er wandelingen langs de Muraltmuurtjes met deskundige uitleg over de geschiedenis van deze bijzondere rijksmonumenten. 

In oktober was er een buiten-schilderworkshop begeleid door Marlou Pluijmaekers en Ilse van Loo. De schilderwerken van een 20- tal deelnemers zijn tot en met december te zien bij restaurant de Meerkoet (Wolphaartsdijk) aan het Veerse meer.

Stichting Pluim, die dit project bedacht en organiseert, is een creatieve groep mensen die natuur, kunst en wetenschap bijeen wil brengen. Wilt u meedenken en voelt u zich betrokken bij kunst, natuur en samenleving. Neem dat graag contact met ons op!

Voor meer informatie en aanmelden groepswandelingen: Facebook: https://www.facebook.com/stichtingpluim/ of  stichtingpluim@gmail.comwww.stichtingpluim.nl.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.